Tipy na Interiérové dárky

by Klára Polánková

Vánoce jsou pro mnoho z nás symbolem magické atmosféry, pohody a domova. Slovíčko domov však může nabýt v tomto roce, kdy jsme strávili tolik času právě doma, úplně nový a možná méně speciální význam. Právě proto je letos ta pravá chvíle na interiérové  dárky, které vám ozvláštní, rozsvítí a promění váš domov. Sdílíme s vámi seznam 10 dárků, maličkostí i výjimečných překvapení, které uspokojí každý rozpočet.

1. DŘEVĚNÉ PRKÉNKO, IN AUGUST COMPANY, 290 – 1.400 KČ

Pražské duo z In August Company při tvorbě tohoto krásného prkénka zapojilo všechny své kamarády z řad „cutting board maniacs“, aby výsledek obstál i u těch nejnáročnějších. Můžeme chtít něco víc?

2. DEKA Z ČESANÉ VLNY, ZARA HOME, 3.299 KČ

Taková deka není jen přikrývka, ale i představa celého zimní dne s krásnou knihou, horkou čokoládou na stolečku a pod touto hřejivou kráskou.

3. VÁZA, JIŘÍ PELCL, OD 2.990 KČ

„Já být květinou, chtěla bych být právě v této váze.“ Trojici váz z borosilikátového skla navrhl Jiří Pelcl v roce 2019 a dnes je najdete třeba ve sbírce MoMA v New Yorku. Pokud bychom si měly vybrat vázu, která se nikdy neomrzí nám ani květinám, bude to právě tato.

4. MRAMOROVÉ MISKY A PODNOS, H&M HOME, 899 KČ

Mramorové mističky, které v v sobě kloubí luxus a přírodu. Zcela nepotřebný doplněk, který pod stromečkem prostě potřebujete. Na kandované ovoce, cukroví, františka… Uplatnění se vždy najde.

5. SKLENICE KRAKATIT, RÜCKL & RONY PLESL, 1.699 KČ

Ručně broušená křišťálové sklenice je skvost, který to zvládne pod stromečkem single i ve dvojici se stejnou sklenicí nebo jiným kouskem z kolekce Krakatit.

6. SHAKER SET COLLAR, STELTON, 2.250 KČ

Kdy jindy si udělat čas na lahodný cocktail. Kolekce Collar rozšiřuje svou elegantní řadu na přípravu kávy tímto stylovým shakerem.

7. ŠEDOMODRÝ TALÍŘ ALCACHOFRA, MOTEL A MIIO, CCA 450 KČ

Do Motel a Miio, vyrábějící unikátní keramiku v Portugalsku, jsme blázni už dlouho. Jejich talíře jsou investice, kterou můžete doplňovat léta a nikdy vás neomrzí. Různé tvary, nekonečně dekorů, každý originál.

8. MAKING LIVING LOVELY, V BOOK THERAPY, 649 KČ

Ideální inspirace pro všechny uvězněné doma a na home office. Kniha plná tipů a technik pro ty, kteří znají svůj styl a mají zařízený domov. Přesto cítí, že by interiér a jeho styl mohli posunout ještě dále…

9. MLÝNKY S VÍČKEM Z OŘECHOVÉHO DŘEVA BOTTLE GRINDER, MENU, 2.839 KČ

Super designové a navíc praktické? To jsou již legendární mlýnky, které navrhli pro dánskou značku MENU designéři z Norm Architects. Takové mlýnky snesou i pastelový nádech nebo vybírejte z dalších barevných kombinací, které najdete třeba u Designville.

10. TEXTURE LINE FACES PLAKÁT, DESENIO, OD 249 KČ

Desenio nabízí stylové a dostupné nástěnné plakáty (včetně rámů) říznuté skandinávským stylem. Můžete vybrat jen jeden nebo si nechat doporučit celou nástěnnou galerii. My jsme momentálně závislé na abstraktních tvářích všech tvarů :).